Sígueme en Facebook Sígueme en Google+ Sígueme en Facebook Sígueme en Facebook

domingo, 3 de junio de 2012

A Viladecans tenim la muntanya molt a prop de la ciutat, un privilegi que ens  permet als ciutadans gaudir del benefici  de passejar,  respirar aire més net, i gaudir de la natura i de la flora i fauna que hi viu. L’Ajuntament està treballant per recuperar aquelles zones de la muntanya que es troben a tocar de la ciutat i que s’han anat deteriorant i malmetent. Primer van ser els espais del torrent de can Trius i de Mas Ratés,  ara li toca el torn al talús del carrer Ullastre amb l’avinguda de la Roureda, en l’entorn de l’escola Amat Targa. Aquest espai s’havia convertit, en la part superior més plana, en un aparcament de vehicles que ocupava un espai que és forestal. S’ha netejat  de runa i de residus diversos, s’ha delimitat amb trossos de troncs de fusta recuperats per tal de que l’espai sigui de tothom, i no només dels nostres cotxes. S’ha preparat el terreny per a la plantació de  la tardor i s’ha fet més fàcil el camí que ja utilitzàvem els veïns, millorant-lo amb esglaons de fusta.  

L’agrupament escolta L’Espiga neteja el bosc

El passat 12 de maig, els nois i noies de l’agrupament L’Espiga van fer una activitat de coneixement i neteja de l’entorn forestal que va consistir en recollir els residus com ampolles, llaunes  i envasos diversos, papers i plàstics. És important recordar que hem de recollir les deixalles que fem al bosc, ja que a més de malmetre el paisatge i banalitzar-lo, poden provocar incendis en una zona tan vulnerable com perillosa  per la seva proximitat a la ciutat.


Ens agrada tenir el bosc a tocar de casa. És un privilegi però també és una responsabilitat. Ens toca a tots   tenir-ne cura i mantenir-lo en les millors condicions possibles per poder gaudir-ne i conservar-lo com el que és: un  autèntic tresor. 

0 comentarios:

Publicar un comentario